Elikadura

Agroekologiaren ikuspegitik elikadura kate osoan eragiteko aukerak ikusten ditugu herrian, ekoizpenaren, transformazioaren eta kontsumoaren artean loturak daudelako. Horrela, ikuspegi zabal horretan lanean ari den elikadura mahaian parte hartzen dugu eta lan ildo desberdinak jarri ditugu martxan. Bertan parte hartzen dugu Ereindajan, Bergarako nutrizionistak, Eskubaratz, Deba Garaia Landa Garapena, Azokako ordezkariek eta Bergarako Udalarekin batera.

Zertan gabiltza

Ekoizpenean eragiteko lehen sektoreko erreleboaren gaiari helduz, dauden ekoizle berriei lagundu eta ekoizpen gaitasuna handitzea.

Transformazioari dagokionez, jangela komunitarioen esparrua landu.

Kontsumoari dagokionez, Oxirondo Azoka biziberritzeko hausnarketatik abiatuz hainbat ekintza proposatu ditugu, bertako produktuen garrantzia azpimarratuz.

Sentsibilizazioan, elikaduraren garrantzia azpimarratu eta elikagai agroekologikoen gaineko sentsibilizazioa landuz.